Творча академія присвячена 100-ій річниці з Дня народження Володимира Флиса

3 квітня в ІФФМК імені Дениса Січинського відбулася творча академія, присвячена 100-ій річниці з Дня народження Володимира Флиса – видатного українського педагога, теоретика, композитора і музично-громадського діяча. Викладачі циклової комісії музично-теоретичних дисциплін, музичної літератури та фольклору виступили з презентацією життєвого та творчого шляху митця. У вступному слові голова циклової комісії Роксолана Колодій наголосила, що Володимир Флис- наш краянин, який народився у Станіславові, де пройшли його дитячі та юнацькі роки, де він розпочав музичні студії.А згодом декілька років працював в Івано-Франківському училищі. Несправедливо обвинувачений у «зраді батьківщини», Володимир Флис був репресований та провів десять років у сталінських таборах. І все-таки, попри поневіряння, після повернення зі заслання знайшов у собі сили, щоб завершити музичну освіту.А згодом протягом 30-ти років плідно працював у Львівській консерваторії імені М.Лисенка.Наш ювіляр виховав плеяду талановитих музикантів, підготував методичні збірники з «Сольфеджіо», які широко використовуються у навчальному процесі. Заслуговує уваги його композиторська спадщина, хоча й невелика але цікава й змістовна.
З основними етапами життя і творчості Володимира Флиса виступив кандидат мистецтвознавства Ігор Глібовицький. Презентація супроводжувалася численними світлинами, аудіо- та відеоматеріалами. Вони допомагли краще пізнати Володимира Флиса як непересічного музиканта та яскраву особистість. У виконанні викладачів та студентів коледжу прозвучали вокальні твори композитора.
Наприкінці ювілейної академії студенти продемонстрували деякі форми роботи на заняттях сольфеджіо за підручником Флиса-Якубяка