Школа педагогічної практики продовжує набір учнів!

Навіщо дитині займатися музикою, якщо вона ніколи не стане музикантом? Саме такі питання найчастіше задають батьки, коли чують про музичну школу.

Дійсно, батько і мати часто бачать більше користі від занять спортом, вибирають чи то карате, чи легку атлетику або футбол. Адже тут плюси більш очевидні. Тато і мама намагаються дати дитині освіту в найкращій школі, додавши сюди позакласні заняття, щоб потім віддати чадо в престижний університет. Але батьки забувають про важливість емоційного розвитку. В результаті виростають розумні діти, які не вміють висловлювати емоцій, які не бачать різниці між добром і злом, які не здатні жаліти або співчувати.

Музичне виховання не тільки знайомить людину з музичним мистецтвом і прищеплює любов до самої музики, а й всебічно розвиває. До того ж, музика вчить знаходити межу між добром і злом, зберігати природну чуйність.  Щоб навчитися грати на музичному інструменті, потрібно витратити чимало сил. Але крім старанної роботи, потрібно концентрувати увагу. Навіть якщо людина після закінчення музичної школи не стала професіоналом, в житті розвинені нею концентрація і працьовитість не раз знадобляться. Людина не просто вчиться поводитися з музичним інструментом – вона вчиться грати для людей, грати так, щоб іншим хотілося слухати. Адже музика може не тільки викликати естетичну насолоду – вона може заряджати енергією, мотивувати, вселяти віру.

Малюка обов’язково треба знайомити з народною музикою, щоб він розумів культуру свого народу. До того ж, народні пісні – це джерело історичних знань і мудрості. Також великим є вплив класичної музики, адже ці безсмертні твори є еталоном звуку і бездоганного музичного смаку. Це виховання почуттів! Струнні і клавішні музичні інструменти розвивають дрібну моторику і координацію рухів, допомагають розвитку просторового мислення. Заняття музикою корисні не тільки дітям, а й дорослим. Майже неможливо зустріти літнього музиканта з хворобою Паркінсона або Альцгеймера.

«Дітей треба вчити музиці не заради пристойності, а для загального розвитку. До того ж, заняття музикою розвивають зони мозку, що відповідають за мову», – зазначає нейролінгвіст Тетяна Чернігівська. За матеріалами сайту