Концерт студентів класу викладача Курільця Я.Б.

  Осінь у неба тишу бездонну

 Сипле зірок золотаві листки.

 Слів не потрібно – гра саксофону, 

 Схлипує звук на дотик руки.

 

      1 листопада у концертному залі коледжу відбувся концерт студентів класу викладача Ярослава Курільця.  І присвячений він був прекрасному духовому інструменту – САКСОФОНУ.

     Дата святкування Міжнародного  дня саксофона – 6 ЛИСТОПАДА, була обрана і започаткована на честь дня народження Адольфа Сакса – легендарного винахідника цього інструмента.

      Звучання саксофона по-справжньому захоплює серця та уяву своїх слухачів відтоді, як цей інструмент вперше з’явився на сцені. Саксофон дуже  багатоплановий  і може бути серйозним філософом у творах  Й.С. Баха, ніжним і ліричним у композиторів-романтиків, зухвалим і вільним у джазі.

     На концерті  глядачі мали можливість дізнатися цікаві факти про інструмент саксофон ( це розповіла ведуча вечора Оксана Томина) та почути  звучання  творів для саксофону  композиторів різних епох у виконанні Ярослава Курільця, Владислава Личука, Олександра Базіва, Матвія Масковича, Тараса Кіндзера, Романа Струка, Віктора Пунька (концертмейстери –Надія Кернікевич, Оксана Томина та  Оксана Струтинець).