Фотоконкурс-виставка”Сім’я, родина, рід, які слова святі, вони потрібні кожному в житті»

Щорічно Науково-методичний центр ВФПО освіти разом із студентським самоврядуванням закладів вищої та фахової передвищої освіти проводить фотоконкурс-виставку авторських фотографій студентів за різноманітними тематиками.Тема цьогорічної виставки – «Сім’я, родина, рід, які слова святі, вони потрібні кожному в житті».
Цього року переможницею онлайн-голосування стала студентка нашого коледжу Анна Цьок (3 курс, ОП «Народні інструменти»).Щиро вітаємо її ! Ось декілька слів авторки -Анни Цьок про те, що прагнула вона донести до глядачів своєю світлиною.
«Нищівна жорстока боротьба тягарем передається у спадок століттями. Біль, туга, любов, сила духу переплелись в традиціях, відбились рефлексіями в ремеслах народу. Створення прекрасного, вміння милуватись та вбачати природну красу в кожній квіточці внесено в наш генетичний код з народження.
Всі ці сентименти закладалися в створення світлини. Батьківська опіка немов оберіг огортає молоде покоління, направляє істинними шляхами в майбутнє нації. Композиційний центр світлини – писанка, давній символ життя, в якому збережені найсокровенніші сенси. Це серце народу. Українського безсмертного роду, який поколіннями плекав волю та незламність перед ворогом. Руки – немов розгорнуті писані сторінки нашої історії. Загрубіла шкіра старшого покоління як пам’ять важких часів та фундамент родини, а розгорнуті долоні – це тиха молитва. Адже висока духовність та глибокі родинні цінності це і є запорука наших прагнень до перемоги. Оздоблена закрита скриня передає трепет та захисну функцію. У важкі часи люди завжди звертались до свого коріння аби вберегти та пізнати скарби сімейних зв’язків з пращурами. В часи сьогодення ми закрили родинні скрині від
загарбницьких рук проклятих катів нашого народу. Наш первинний обов’язок завершити справу наших предків, розквітнути як нація і здолати назавжди ворога.»